Photobucket
Photobucket
Photobucket
Rabu, 10 November 2010
Assalamualaikum semua..
Waktu bosan2 ni teringat pulak aku ngan citer korea yg aku tonton sekarang ni.. Best gak la citer dia..Korang semua boleh gak tengok, itu pun kalau nak tengok la.. Aku memang minat la citer korea ni.. Tapi tak semua citer dia aku tengok, tengok yg best je.. Aku ni memilih sikit.. Korang enjoy jelah citer ni ye.. ^___^
                                                            Style

Drama Style ni ditayangkan di 8tv atau di saluran astro 708.. Bermula pada pukul 8:30 malam setiap hari isnin hingga jumaat.. Kalau sesiapa nak tengok kat internet boleh la klik SINI.

Starring: Ryu Shi Won, Lee Ji Ah, Kim Hye Soo, Lee Yong Woo, Na Young Hee
Genre: Romance
Episodes: 16
                                                 Fugitive-Plan B

Drama Fugitive-Plan B ditayangkan di saluran KBSW 391.. Bermula pada pukul 9:03 malam setiap rabu dan khamis.. Kalau nak tengok, klik kat SINI.

Starring: Rain Bi, Daniel Henney, Lee Jung Jin, Lee Na Young, Uehara Takako
Genre: Action,Melodrama,Romance
Episodes: 20
 
                                                Tamna, The Island

Drama Tamna, The Island ditayangkan di 8tv atau di saluran astro 708.. Bermula pada pukul 6:30 petang setiap hari sabtu.. Drama ni masih baru lagi ditayangkan.. Macam biasa, nak tengok klik SINI.

Starring: Pierre Deporte, Im Joo Hwan, Lee Sun Ho, Seo Woo, Lee Seung Min
Genre: Period Drama
Episodes: 20
                                                       Oh! My Lady

Drama Oh! My Lady akan di tayangkan di 8tv pada 16.11.2010 pada pukul 8:30 malam setiap hari isnin hingga jumaat... Drama ini akan mengantikan drama Style yang akan tamat tidak lama lagi.. Kepada sesiapa yg minat Choi Si Won dari Super Junior, boleh la tengok drama dia ni.. Kalau nak tengok kat internet klik SINI ye...^_^

Starring: Chae Rim, Choi Si Won, Lee Hyun Woo, Moon Jung Hee, Park Han Byul
Genre: Comedy, Romance
Episodes: 16

Kepada mereka yg minat drama korea, korang boleh klik kat SINI utk tengok drama korea yg lain..

P/S: Malas nak tulis sipnosis setiap cerita.. Panjang berjela-jela entri ni nanti.

6 pukulan:

Jejaka Terhangat berkata...

looks nice..but, i still prefer jdorama than korean..=p

Tengku Mann berkata...

saya pun suka tengok drama jepun gak..tapi drama korea banyak ditayangkan kat tv daripada jepun..^^

nama.aku.lynn berkata...

love korean than japanese drama!=)
btw...style best ke??tgok sikit pun mcm tak mnarik je...

emm..yg ptg,oh my lady besst!=)
drama ringan n sntai..=)

Tengku Mann berkata...

sama la..style best gak..kalau tengok lama2 best..

saya x tengok lagi Oh! My Lady..huhuhu

Jejaka Terhangat berkata...

bukan ape..kdg2 bahasa korea tu sakit tinge sket la dengar..ahaks..
kalo kat tv takpe la..dah dubbing mandarin..

Tengku Mann berkata...

best apa kalau dengar bahasa korea...yg kat tv tu mmg dubbing mandarin ke..saya x perasan pun..dengar cam bahasa korea je..^^

Blog masih dibaiki..harap anda bersabar..^_^

About Me

Foto Saya
Tengku Mann
Jerantut, Pahang, Malaysia
Lihat profil lengkap saya

Pengikut Sejati